Aquesta setmana hem aprofitat la festivitat de Tots Sants per elaborar els típics rosaris de la nostra illa. Antigament aquests rosaris eren elaborats de panellets, més tard de fruita confitada i actualment de llepolies; nosaltres hem fet la nostra versió utilitzant fruita dessecada i galletes.
Per fer-lo hem hagut de fer dos tallers; al primer taller, el de dijous, férem galletes (cookies), juntament amb els nins i nines de 3r B. Us deixarem la recepta per si en voleu tornar a fer a casa; ens han sortit boníssimes!!!
Ingredients:
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre morè
- 1 ou
- 300 gr de farina (de blat o d'espelta)
- 250 gr de xocolata a trossets
Mesclàrem tots els ingredients dins un bol i en tenir una pasta prou consistent anàrem fent bolletes que després aplanàrem amb les mans. Les coguérem uns 10' a 200º (vigilau la cocció ja que depèn del forn...)
Després de fer-les no poguérem resistir la temptació i ja les tastàrem, Mmmmm!!!!
El segon taller, el del rosari, l'hem fet avui, divendres.
Aquest ha consistit en empaquetar les fruites i galletes amb paper de celofan i després muntar-lo; per la qual cosa hem necessitat una agulla i un fil... Uixxx ens ha costat un poquet, caldrà practicar això d'agafar fil i agulla ;)
Ingredients:
- Una galleta d'arròs amb xocolata per fer de patena
- Cookies
- Neules
- Dàtils confitats
- Albercocs secs
- Maduixes, papaya i gerds dessecats
- Plàtan frit
- Phisalis
- Gerds naturals
Ens ho hem passat molt bé fent els dos tallers!!!! I aquí ens teniu a tots contents amb els rosaris penjats...
Que vagi de gust!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada