dissabte, 31 d’octubre del 2015

PER TOTS SANTS...ROSARIS

Aquesta setmana hem aprofitat la festivitat de Tots Sants per elaborar els típics rosaris de la nostra illa. Antigament aquests rosaris eren elaborats de panellets, més tard de fruita confitada i actualment de llepolies; nosaltres hem fet la nostra versió utilitzant fruita dessecada i galletes.

Per fer-lo hem hagut de fer dos tallers; al primer taller, el de dijous, férem galletes (cookies), juntament amb els nins i nines de 3r B. Us deixarem la recepta per si en voleu tornar a fer a casa; ens han sortit boníssimes!!!
Ingredients:
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre morè
- 1 ou
- 300 gr de farina (de blat o d'espelta)
- 250 gr de xocolata a trossets

Mesclàrem tots els ingredients dins un bol i en tenir una pasta prou consistent anàrem fent bolletes que després aplanàrem amb les mans. Les coguérem uns 10' a 200º (vigilau la cocció ja que depèn del forn...)











Després de fer-les no poguérem resistir la temptació i ja les tastàrem, Mmmmm!!!!

El segon taller, el del rosari, l'hem fet avui, divendres.
Aquest ha consistit en empaquetar les fruites i galletes amb paper de celofan i després muntar-lo; per la qual cosa hem necessitat una agulla i un fil... Uixxx ens ha costat un poquet, caldrà practicar això d'agafar fil i agulla ;)

Ingredients:
- Una galleta d'arròs amb xocolata per fer de patena
- Cookies
- Neules
- Dàtils confitats
- Albercocs secs
- Maduixes, papaya i gerds dessecats
- Plàtan frit
- Phisalis
- Gerds naturals

Ens ho hem passat molt bé fent els dos tallers!!!! I aquí ens teniu a tots contents amb els rosaris penjats...











 Que vagi de gust!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada